En dan valt alles op z’n plek

En dan valt alles op z'n plek - Nicole Hermans Coaching

Ik had laatst een bijzonder moment. Zo’n moment van inzicht waarop een aantal puzzelstukjes ineens op hun plek vielen.

Alles zegt dat dit klopt

Het was een moment waarop ik inzag waarom ik bepaalde lessen te leren had. Waarom ik bepaald werk heb gedaan. Waarom bepaalde mensen op mijn pad zijn gekomen. En waarom ik een bepaalde passie & drive heb ontdekt.

Die momenten heb ik vaker gehad, soms nádat ik een nieuwe weg in was geslagen. Maar soms gaf zo’n inzicht me ook het zetje dat ik nodig had om juist een nieuwe weg in te durven slaan.

De wijsheden van Steve

Steve Jobs deelde zijn inzicht hierover tijdens zijn speech aan de Stanford Universiteit in 2005. Prachtige & inspirerende speech trouwens, mocht je hem nog niet hebben gezien. 

Zijn volledige quote hierover is:

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.

You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”

Hij vertelde daar onder andere dat vele verschillende momenten in zijn leven hebben geleid tot één bepaald, belangrijk punt. En dat je vooraf niet weet waar al die fijne, maar ook vervelende momenten & ervaringen, goed voor zijn, tot je het punt bereikt waarop je dat inzicht wél krijgt. En de stukjes dus op z’n plek vallen.

Een sprong in het onbekende

Jaren geleden kwamen er voor mij ook een aantal punten samen, waarop ik toen besloot om voor mezelf te beginnen in mijn eigen coachingspraktijk.  Ik wist toen inmiddels zoveel meer over mezelf dan jaren daarvoor het geval was. Door uitdagende en mooie avonturen, maar ook door keihard vastlopen, vallen & weer opstaan.

En ik was daardoor ook zoveel meer ervaring en kennis rijker, dat ik zeker wist dat ik die nieuwe weg toen in moest slaan.

Zo zeker dat ik een vaste baan opgaf voor een onzekere werktoekomst. Hoe spannend het ook was. Alle details hierover lees je bij ‘Over Nicole’. Van die stap heb ik geen moment spijt van gehad.

Weer meerdere punten verbonden

En nu is zo’n moment er weer. Er zijn weer nieuwe punten met elkaar verbonden en er komt weer een avontuur bij. Een avontuur naast het andere avontuur: mijn eigen bedrijf.

Ik ga weer iets spannends, maar tegelijk ook iets superleuks en uitdagends doen. 

En dan valt alles op z'n plek - Nicole Hermans Coaching

Ik miste iets…

Al bijna 3 jaar haal ik ont-zet-tend veel plezier en voldoening uit wandelcoaching & online coaching. Het helpen groeien van mensen zou ik dan ook echt voor geen goud willen missen.

En toch begon ik iets te missen in mijn dagen…

Iets waarvan ik niet had verwacht dat ik dat zou missen. Sterker nog, ik riep jaren geleden ook dat ik dat waarschijnlijk niet ging missen. Namelijk: collega’s.

Ik ging het toch missen om onderdeel te zijn van een team. Samen te werken. Lekker te kunnen sparren. En ook soms te kunnen ventileren. En ik merkte dat ik meer tijd wilde besteden aan mijn passie voor marketing & communicatie.

Lijntjes uitwerpen

Een goede vriendin was al een tijdje behoorlijk enthousiast over haar nieuwe baan en nam mij mee in haar enthousiasme. Ik vroeg door en ik kwam erachter dat in haar werk verschillende elementen samenkwamen waar ik ook heel enthousiast van werd. Namelijk: 

  • Mensen helpen groeien door te ze coachen & te begeleiden
  • Bezig zijn met marketing & communicatie
  • Ervaring in het bedrijfsleven & als ondernemer delen én linken aan de theorie
  • Onderdeel zijn van een team bevlogen & gepassioneerde mensen

Best of both worlds

Ik stelde vragen, zij wierp een lijntje uit en na een heel fijn gesprek was het al vrij snel beklonken. En daarom.. rapapa: ben ik inmiddels aan de slag als docent Communicatie aan de Hanzehogeschool. En dat naast mijn eigen bedrijf!

Die optie, om twee ‘werelden’ met elkaar te combineren, was hiervoor nog niet in me opgekomen en het voelt tot nu toe erg goed!

Ik mag studenten lesgeven, begeleiden & coachen én daarnaast lekker veel buiten zijn en mijn coachees met veel plezier helpen bij hun groei door te wandelcoachen.

Er komt dus ineens weer heel veel samen waar ik blij van word! Ik spring weer in het diepe en daarmee is dus weer gebeurd zoals Steve al zei: The dots connected…

 

Vond je dit leuk om te lezen?

 Schrijf je dan nu in voor de update en mis nooit meer een blog!

Copyright: 2022 - Nicole Hermans

Wandelgebied: Drenthe & Groningen 

Ben jij al lang niet meer zo blij? Last van stress? Vaak moe?

Denk jij ook: Hoe heb ik het zover laten komen? 

Doe het vanaf vandaag anders!

Download gratis 14 tips voor een goede work life balance. Zowel voor ondernemers als werknemers.

- Grijp je kans om weer plezier, rust, ontspanning en focus in je leven te brengen.

- Krijg weer grip op jouw agenda en jouw tijd.

- Met kleine & haalbare stapjes. 

Vraag hem nu aan & je hebt de tips binnen 2 minuten in je mailbox!

14 tips voor een betere work life balance - Nicole Hermans Coaching

Gelukt. Ze komen naar je toe!