hoe liet ik het zo ver komen?

Ik ben Nicole Hermans en ik ben deskundig en gecertificeerd Life Coach en Wandelcoach. Ik richt me vooral op mannen en vrouwen die even niet lekker in hun vel zitten.

Mensen zoals jij en ik die zich overdonderd voelen door alles wat ze dagelijks te doen hebben, waardoor ze het gevoel hebben veel maar half te doen.

Hierdoor voelen ze zich schuldig tegenover hun gezin, hun partner, familie, vrienden, werkgever en zichzelf. En hebben ze geen idee welke keuzes ze kunnen maken om hun leven weer in eigen hand te nemen, en de rust en het plezier terug te brengen.

Ook ik liet dat gebeuren…

De korte versie: Jaren geleden ging ik ook steeds over mijn eigen grenzen. Ook door mijn werkgever liet ik over mijn grenzen gaan. Ik zei zelden nee, alles kon wat me gevraagd werd en deed ik ook.
Daarbij kwam dat ik geen échte keuzes durfde te maken om het anders te gaan doen. Hoe moest dat dan..?

Hierdoor liep ik enorm vast. Ik was gestrest, had een kort lontje en ik was al een tijdje niet meer gelukkig.

Ik heb toen na wikken en wegen de stap genomen om een life coach op te zoeken. Samen met haar leerde ik, hoe ik weer de leiding over mijn leven kon nemen.

En de leiding nemen, dat heb ik gedaan! Ik heb kleine stapjes gezet en grote stappen gezet. En sindsdien ben ik zowel thuis met mijn gezin, als dagelijks met mijn werk als life coach, ontzettend blij en gelukkig. 

Neem jij weer de leiding?

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Hoe heb ik het zover laten komen?

De iets langere versie: Lang, lang geleden, heb ik na het afronden van mijn studie Marketingmanagement verschillende mooie en uitdagende functies gehad in diverse bedrijven. Ik heb zowel commerciële ervaring als  teammanagement vaardigheden opgedaan. Tot zover prima.

De laatste jaren merkte ik echter dat mijn werk steeds meer zijn tol ging eisen. Ik was vaak helemaal niet meer zo happy als ik daarvoor was en ook niet zo happy als ik wilde zijn. Er was nog wel plezier met collega’s, maar ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk. En inmiddels zorgde overwerk, hoge werkdruk, reorganisaties en politiek gedoe bij mij voor veel spanning, frustratie en stress.

Die stress nam ik mee naar huis waardoor ik daar vaak geïrriteerd en gejaagd was. En thuis was het met twee kleine opgroeiende kinderen sowieso best pittig.

Vervolgens kwamen er flink wat heftige gebeurtenissen op ons pad: twee verhuizingen, een verbouwing, ziekte en overlijden in de familie, ik (en de rest van ons team) werd boventallig verklaard. Hierdoor moest ik opnieuw solliciteren binnen dat bedrijf en werd ik voor die functie afgewezen.

En last not not least, een flinke burnout van mijn partner.

Genoeg voor mij om in een behoorlijk dal te komen, waarbij er thuis ruzie werd gemaakt, tranen regelmatig vloeiden en wij elkaar als partner en beste vrienden, kwijtraakten.

Vinger wijzen

En dan is het wel zo fijn als je naar iemand anders kan wijzen als oorzaak van wat er allemaal mis gaat. Verbouwen met bouwvakkers die nooit afspraken nakomen en niet van deadlines hebben gehoord, nalatige artsen en verkeerde prognoses bij ernstig zieke familie, waardeloze directie met onbegrijpelijke besluiten in een bedrijf, terwijl jij je uit de naad werkt, een partner waar het op z’n zachtst gezegd ook niet zo lekker gaat, waardoor er ook thuis veel op mijn schouders belandde. 

Kortom, waarom deed niet iedereen gewoon hoe het ‘hoort’ te gaan?

In een poging om in ieder geval grip te krijgen op het onderdeel ‘relatiedip’, ging ik het boek van Arjan & David lezen (365 succesvol in de liefde). Want uiteraard kon ik ook wel wat dingen anders doen, maar ik had niet echt het gevoel dat het zwaartepunt bij mij lag. Ik dacht: “Als ik het boek uit heb, dan kan ik haarfijn uitleggen wat mijn partner allemaal anders kan gaan doen.”

Zat ik er even naast. Bleek dat boek gewoon over mij te gaan. Dikke tegenvaller natuurlijk 😉 De kern van het boek was dat de sleutel tot mijn geluk niet bij anderen ligt, maar… tromgeroffel….

Bij mezelf! Die zag ik niet aankomen. Ik kan dus blijkbaar zelf kiezen voor meer geluk. Dat boek was toen al een mooi duwtje in de goede richting. Maar ik was er nog lang niet.

Wil je er achter komen hoe jij je eigen keuzes weer kan maken en in controle komt?

Plan dan een vrijblijvende Kennismaking in.

Hoofd of hart?

Langzaam klauterden we samen weer uit onze dip en kwam er in ieder geval thuis weer iets meer rust & regelmaat. Ik had inmiddels een andere functie bij het bedrijf dat non-stop in de reorganisatie bleef en het werken daar werd er niet leuker op. Alles behalve zelfs.

Tot ik een telefoontje kreeg van een oud-werkgever, met een super baan-aanbod. Een aanbod dat zou betekenen dat ik veel meer werkplezier zou hebben en meer tijd en rust voor mij en mijn gezin. En het was maar een klein stapje achteruit in salaris.

Dat dit aanbod ook echt super was, zag ik alleen niet direct. Wat vond ik het moeilijk om een keuze te maken. Wat als het nou niet de goede keuze was?

Tja, in mijn hart wist ik het toen wel, maar daar durfde ik tóen nog niet op te vertrouwen. Dus na veel wikken, wegen overleggen en meningen horen (Ik ben duidelijk een ‘Weegschaal’) heb ik gekozen voor het nieuwe en onzekere avontuur.

En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Dat was toen absoluut de juiste keuze voor mij en mijn gezin én dit was mijn eerste spannende keuze naar meer geluk. En dit smaakte absoluut naar meer.

Hoe is het nu?

Als je eenmaal mooie keuzes hebt gemaakt en je voelt je steeds blijer en gelukkiger worden, dan komen er ook meer en meer mooie dingen op je pad. Je staat open voor mogelijkheden en je durft steeds meer op je gevoel te vertrouwen.

Het vervolg is dat ik mijn werk volledig om heb gegooid en dat ik doe nu waar ik elke dag weer enorm veel energie van krijg, namelijk als life coach:

– Mensen helpen om de regie weer te pakken en hun eigen doelen te behalen. 

– Ze te laten ervaren dat je niet altijd kunt kiezen wat er op je pad komt, maar wel hoe je er mee om kunt gaan.

– Dat je je niet hoeft neer te leggen bij het ‘Is dit alles’ gevoel.

– En hoeveel blijdschap, geluk, vertrouwen en rust het brengt als je in kleine stapjes je leven inricht zoals jij dat wilt. Hoe spannend het ook is.

Weet je niet waar je moet beginnen of hoe? Heb je een helpende hand nodig? Of een schop(je) onder je kont? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

Iets meer over mezelf 

Ik ben Nicole Hermans; spontaan, energiek, nieuwsgierig, nuchter en gedreven. Ik ben opgegroeid op het randje van de Achterhoek en gaan studeren in het bruisende Groningen.

Daar liep ik Arjan tegen het lijf en door die liefde ben ik nooit meer weg gegaan uit het Noorden. Inmiddels hebben we twee geweldige kinderen en wonen we in een mooi dorpje in de kop van Drenthe.

 

Zet vandaag de eerste stap 

Vraag jouw vrijblijvende Kennismaking aan en word je beste versie.

Opleidingen & certificeringen

 

Regelmatig tips, nieuws en weetjes over balans,

energie en ontspanning?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang (on)regelmatig handige tips!

Copyright: 2019 - Nicole Hermans

Face to face coaching: Molenstraat 33, Vries

Voordat je gaat...

Haal jij het beste uit jezelf, terwijl je ook nog genoeg ontspanning hebt? Dat is fantastisch!

Of.... zou je toch meer uit jezelf & uit je leven willen halen?

Laat dan je e-mailadres achter en ontvang onregelmatig en niet vaker dan eens per 2 weken, handige tips & tricks voor

  • Betere prestaties en
  • Een gebalanceerd & ontspannen leven

En blijk je er niets aan te hebben, dan schrijf je je gewoon weer uit. Makkelijker kan niet. 

Een korte vraag tussendoor...

Haal jij het beste uit jezelf, terwijl je ook nog genoeg ontspanning hebt? Dat is fantastisch!

Of.... zou je toch meer uit jezelf & uit je leven willen halen?

Laat dan je e-mailadres achter en ontvang onregelmatig en niet vaker dan eens per 2 weken, handige tips & tricks voor

  • Betere prestaties en
  • Een gebalanceerd & ontspannen leven

En blijk je er niets aan te hebben, dan schrijf je je gewoon weer uit. Makkelijker kan niet.