hoe liet ik het zo ver komen?

Ik ben Nicole Hermans en ik help mensen met een vol werk- en privéleven om hun doelen & dromen te bepalen en om deze in haalbare stappen te bereiken.

Mijn klanten zijn mensen die zich overdonderd voelden door alles wat ze dagelijks te doen hebben, waardoor ze het gevoel hadden veel maar half te doen. 

Hierdoor voelden ze zich schuldig tegenover hun gezin, hun partner, familie, vrienden, werkgever en zichzelf. En ze hadden geen idee welke keuzes ze kunnen maken om hun leven weer in eigen hand te nemen, en de rust en het plezier terug te brengen.

Ook ik liet dat gebeuren…

De korte versie: Jaren geleden ging ik ook steeds over mijn eigen grenzen. Ook door mijn werkgever liet ik over mijn grenzen gaan. Ik zei zelden nee, alles kon wat me gevraagd werd en deed ik ook.
Daarbij kwam dat ik geen échte keuzes durfde te maken om het anders te gaan doen. Hoe moest dat dan..?

Hierdoor liep ik enorm vast. Ik was gestrest, had een kort lontje en ik was al een tijdje niet meer gelukkig.

Ik heb toen na wikken en wegen de stap genomen om een coach te zoeken. Met haar hulp en begeleiding leerde ik hoe ik weer de leiding over mijn leven kon nemen.

En het heft weer in eigen hand nemen, dat heb ik gedaan! Ik heb kleine stapjes gezet en ik heb grote stappen gezet. En sindsdien ben ik zowel thuis met mijn gezin, als dagelijks met mijn werk als coach, ontzettend blij. 

Neem jij weer de leiding?

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Hoe heb ik het zover laten komen?

De iets langere versie: Alweer een hele tijd geleden heb ik na het afronden van mijn studie Marketingmanagement verschillende mooie en uitdagende functies gehad in diverse bedrijven. Daarbij heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan. Tot zover prima.

De laatste jaren merkte ik echter dat mijn werk steeds meer zijn tol ging eisen. Ik was vaak helemaal niet meer zo happy als ik daarvoor was en ook niet zo happy als ik wilde zijn.

Er was nog wel plezier met collega’s, maar ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk. En inmiddels zorgde overwerk, hoge werkdruk, reorganisaties en politiek wandelgangen gedoe bij mij voor veel spanning, frustratie en stress.

Die stress nam ik mee naar huis waardoor ik vaak geïrriteerd en gejaagd was. En thuis was het met twee kleine opgroeiende kinderen sowieso best pittig.

Vervolgens kwamen er flink wat heftige gebeurtenissen op ons pad: twee verhuizingen, een verbouwing, ziekte en overlijden in de familie en op het werk werden ik en de rest van ons team boventallig verklaard. Hierdoor moest ik opnieuw solliciteren binnen dat bedrijf en werd ik voor die functie afgewezen. En last not not least, een flinke burn out van mijn partner.

Genoeg voor mij om in een behoorlijk dal te komen, waarbij er thuis ruzie werd gemaakt, tranen regelmatig vloeiden en mijn vriend en ik elkaar als partner en beste vrienden, kwijtraakten.

Vinger wijzen

En dan is het wel zo fijn als je naar iemand anders kan wijzen als oorzaak van wat er allemaal mis gaat.

Verbouwen met bouwvakkers die zelden afspraken nakomen en niet van deadlines hebben gehoord, nalatige artsen en verkeerde prognoses bij ernstig zieke familie, waardeloze directie met onbegrijpelijke besluiten in een bedrijf, terwijl jij je uit de naad werkt, een partner waar het op z’n zachtst gezegd ook niet zo lekker gaat, waardoor er ook thuis veel op mijn schouders belandde. 

Kortom, waarom deed niet iedereen gewoon hoe het ‘hoort’ te gaan?

In een poging om in ieder geval grip te krijgen op het onderdeel ‘relatiedip’, ging ik het boek van Arjan & David lezen (365 succesvol in de liefde).

Want uiteraard kon ik ook wel een paar dingetjes anders doen, maar ik had niet echt het gevoel dat het zwaartepunt bij mij lag.

Ik dacht: “Als ik het boek uit heb, dan kan ik haarfijn uitleggen wat mijn partner allemaal anders kan gaan doen.”

Zat ik er even naast. Bleek dat boek gewoon over mij te gaan. Dikke tegenvaller natuurlijk 😉

De kern van het boek was dat de sleutel tot mijn geluk niet bij anderen ligt, maar… tromgeroffel….

Bij mezelf! Die zag ik niet aankomen. Ik kan dus blijkbaar zelf kiezen voor meer geluk. Dat boek was toen al een mooi duwtje in de goede richting. Maar ik was er nog lang niet.

Wil je er achter komen hoe jij je eigen keuzes weer kan maken en in controle komt?

Plan dan een vrijblijvende (wandel- of online) kennismaking in.

Hoofd of hart?

Langzaam klauterden we samen weer uit onze dip en kwam er in ieder geval thuis weer iets meer rust & regelmaat. Ik had inmiddels een andere functie bij het bedrijf dat helaas non-stop in de reorganisatie bleef en het werken daar werd er dus niet leuker op. Alles behalve zelfs.

Tot ik een telefoontje kreeg van een oud-werkgever, met een super baan-aanbod. Een aanbod dat zou betekenen dat ik veel meer werkplezier zou hebben en meer tijd en rust voor mij en mijn gezin. Het was alleen wel een stapje achteruit in salaris en secundaire voorwaarden.

Dat dit aanbod echt super was, zag ik alleen niet direct. Wat vond ik het moeilijk om een keuze te maken. Wat als het nou niet de goede keuze was? Moest ik kiezen voor geld en meer doorgroeimogelijkheden óf toch voor meer werkplezier en een betere balans tussen werk en privé?

Tja, in mijn hart wist ik het toen wel, maar daar durfde ik tóen nog niet op te vertrouwen. Dus na veel wikken, wegen overleggen en meningen horen heb ik gekozen voor het nieuwe en onzekere avontuur.

En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Dat was toen absoluut de juiste keuze voor mij en mijn gezin én dit was mijn eerste spannende keuze naar meer geluk. En dit smaakte absoluut naar meer.

Hoe is het nu?

Als je eenmaal dappere en spannende keuzes hebt gemaakt en je voelt je steeds blijer en gelukkiger worden, dan komen er ook meer en meer mooie dingen op je pad. Je staat open voor mogelijkheden en je durft steeds meer op je gevoel te vertrouwen.

Het vervolg is dat ik mijn werk volledig om heb gegooid en dat ik doe nu waar ik elke dag weer enorm veel energie van krijg, namelijk:

– Mensen helpen om de regie weer te pakken en hun eigen doelen te behalen. 

– Ze laten ervaren dat je niet altijd kunt kiezen wat er op je pad komt, maar wel hoe je er mee om kunt gaan.

– Dat je je niet hoeft neer te leggen bij het ‘Is dit alles’ gevoel.

– Hoeveel blijdschap, geluk, vertrouwen en rust het brengt als je in kleine stapjes je leven inricht zoals jij dat wilt. Hoe spannend het ook is.

Weet je niet waar je moet beginnen of hoe? Heb je een helpende hand nodig? Of een schop(je) onder je kont? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

Iets meer over mezelf 

Ik ben spontaan, energiek, nieuwsgierig en gedreven en ik hou van een gezonde portie humor. Ook tijdens het coachen.

Ik ben opgegroeid aan de rand van de Achterhoek en daarna gaan studeren in het bruisende Groningen. Groningse & Achterhoekse nuchterheid ontbreekt dus ook niet.

In Groningen liep ik Arjan tegen het lijf en door die liefde ben ik nooit meer weg gegaan uit het Noorden. Inmiddels hebben we twee kinderen en wonen we in een klein dorpje in de kop van Drenthe.

 

 

Uitgebreid kennismaken?

En kies jij net als ik voor minder stress, meer focus & plezier?

Reserveer dan jouw vrijblijvende wandeling of online sessie!

Copyright: 2022 - Nicole Hermans

Wandelgebied: Drenthe & Groningen 

Is dit hoe je oud wilt worden?

Mis jij ontspanning? Tijd voor jezelf? Aandacht voor je partner of je gezin?

En voel je je daar schuldig over?

Download nu gratis '14 tips voor een goede work life balance'. 

Breng weer plezier, ontspanning & focus in je leven.

In kleine & haalbare stapjes. 

14 tips voor een betere work life balance - Nicole Hermans Coaching

Gelukt. Ze komen naar je toe!