“Met Nicole’s hulp ben ik aan de slag gegaan met mijn persoonlijke plan. Waar word ik blij van? Hoe kan ik dit integreren in mijn werk en privé? Ze heeft me geleerd niet te denken vanuit de belemmeringen. Maar met mijn persoonlijke plan als leidraad zelf de regie nemen en in actie komen. Ik heb mogen ervaren hoeveel positieve energie er dan vrij komt!

Nicole’s manier van werken was fijn. Op een hele rustige en natuurlijke manier stelde ze vragen waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam.

Elke sessies sloten we af met concrete doelen om aan te werken. Dit hielp me in de periode tussen de sessies om ermee bezig te blijven.”

Rinske Tolsma, 45 jaar, Emmeloord

“Afgelopen maanden is er veel veranderd. En het mooie daaraan is, ik heb dat allemaal zelf gedaan. Ik ben nog steeds erg blij dat ik de stap heb gezet om contact met jou op te nemen, om coaching te starten.

Jij hebt mij andere inzichten gegeven en ook handvatten om dingen anders aan te pakken. Het veranderen van de mindset waardoor ik anders tegen mezelf aan ben gaan kijken, ik ben in mezelf gaan geloven. Daardoor voel ik me sterker en zekerder. Het voelt alsof het allemaal op het juiste moment gebeurde.

Achteraf vind ik het echt bizar hoeveel en hoelang dit invloed heeft gehad op mij. Ik bleef maar in hetzelfde, ongelukkige, cirkeltje ronddwalen. Iets wat ik samen met jou heb weten te doorbreken.

Los van mijn voortgang wil ik je nog zeggen dat ik je een ontzettend leuk mens vind, fijn en makkelijk om mee te praten. Je weet de juiste snaar te raken en de belangrijke onderwerpen aan te snijden. Ik zou niet iets kunnen verzinnen wat er veranderd zou moeten worden aan hoe de sessies verlopen.”

Marloes

Al een tijd wist ik dat mijn energie buiten werk om niet hoog was. Dat bouwt zich langzaam en bijna ongemerkt op. De balans tussen werk-privé was ook niet goed. ’s Avonds wilde ik het liefst op de bank hangen. Tijd voor mijzelf was er nauwelijks.

Mijn vriendin zei: “Het zou fijn zijn dat als je er fysiek bent, je er ook met je hoofd bij bent.”

Dit wilde ik verbeteren. Steeds dacht ik straks is het beter, want ik doe stappen om daar te komen. Maar elke keer kom je er toch niet. Dit realiseer je je wel, maar dat is heel irritant om toe te geven. Die frustratie was onderhuids continu aanwezig. 

Ik liep er vooral tegenaan dat ik in een soort ‘loop’ zat. Elke keer dacht ik: “Ik heb weer een stapje gemaakt.” Dat beperkte zich eigenlijk tot het optimaliseren van to do achtige lijstjes, met de gedachte: “Als ik dat heb opgelost, dan heb ik het allemaal wel getackled.” Dan gooide ik m’n hele to do systeem weer op de kop terwijl ik niet het grotere plaatje aanpakte. Ik was bezig met symptoombestrijding en niet met het probleem. Ik koos daarmee absoluut de weg van de minste weerstand.

Ik besefte me: wanneer je overlijdt wil je niet alleen maar hard hebben gewerkt. Dat is niet het belangrijkste. M’n gezin, familie, vrienden is uiteindelijk wat écht belangrijk is.

Ik heb het traject heel positief ervaren. Het is grappig, heel veel dingen weetje al wel, maar je krijgt steeds een spiegel voorgehouden. En ondanks dat jij als coach niet met je vingertje omhoog zit, moest ik soms wel even met de billen bloot.
Je keuzes en handelingen komen onder een vergrootglas. Dan word je opeens heel erg bewust van patronen.

De manier waarop Nicole dat deed, niet met het vingertje omhoog maar wel benoemen, zonder dat ze mij daarmee tegen het harnas injaagt is heel prettig. Ze zei de goede dingen voor mij. Dit is maatwerk voor elk persoon. Dat moet je kunnen aanvoelen. Dat kan ze en doet ze goed.  

Mijn belangrijkste inzicht is het besef om mijn werk dusdanig in te regelen dat ik de balans beter op orde krijg en hou. Werk is de reden van mijn stress, de perceptie voor hoe druk ik het heb. Het werk is nooit af. Hoe hard je ook werkt. 

En daarmee heb ik nu dus meer tijd voor mijn gezin, familie en vrienden. Dat is wel een hele belangrijke. Die balans is bij mij nu top of mind. 

Het besef dat ik er continu mee bezig moet zijn is ook een hele grote winst voor mij. Ik realiseer mij dat het een valkuil is om in oude patronen te vervallen. Het is nu niet klaar, het proces loopt. Ik ben heel tevreden over waar ik nu sta na de veranderingen. Dit heeft ook een stuk innerlijke rust gegeven.  

Die innerlijke rust maakt dat ik weer creatief ben, dat ik nog meer de ruimte voel om met m’n dochter boekjes te lezen. Het betekent ook dat ik meer kan ontspannen. Dat is veel beter dan het ooit was. M’n vriendin en ik hebben nu veel meer lol samen en dat is veel leuker.

Ik kan het coachingstraject écht van harte aanbevelen. Mijn leven is hierdoor leuker, beter, positiever en kwalitatiever geworden. En dat neemt verder toe. Ik wil geen concessies meer doen in kwaliteit van leven. Later is nu. 

Lennart Moes, 42 jaar, Groningen

“De gesprekken met Nicole waren heel prettig. Dit komt onder andere door het goede luisteren, het doorvragen op het juiste moment en de herkenning die ze teruggeeft.
Ze geeft daarnaast een heel veilig en vertrouwd gevoel.

Dit heeft mij zeker geholpen te reflecteren naar mezelf met als resultaat dat ik thuis en in mijn bedrijf dichter bij mezelf kan blijven.”

Stefan Vogelzang, 37 jaar, Groningen

Mijn reflectieverslagen van de sessies ben ik steeds geëindigd met: “de sessie met Nicole heb ik
(wederom) als plezierig ervaren”.
Dat zegt iets over de aanpak/benadering van Nicole. Ze heeft een scherp luisterend oor, maar weet ook
op de juiste momenten het gesprek in een andere richting te sturen als dat nodig lijkt.
Daarnaast heeft ze het vermogen die dingen uit “je verhaal” te halen, waar je daadwerkelijk “winst” kunt
behalen. Nicole laat zien hoe je, soms met behulp van een simpele oefening, concrete stappen kunt
maken richting het doel wat jij nastreeft.
Heel bijzonder vond ik de eerste sessie. Ik was nog geen 5 minuten binnen en het voelde alsof we
mekaar als jaren kenden, heel vertrouwd!
Ik zie de vervolgsessies dan ook met veel vertrouwen en plezier tegemoet.
Boele Koops, 58 jaar, Yde

Hé stoere stapper! Neem je leven weer in eigen handen.

Plan jouw vrijblijvende kennismakingswandeling nu in

Ik heb contact gezocht met Nicole omdat ik vragen had. Vragen over mijzelf. Mijzelf niet altijd begreep, aan veel dingen twijfelde en eigenlijk op zoek was naar: 

  • Wat wil ik?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Hoe kom ik op anderen over en hoe kan dit eventueel sturen?
  • Waarom lopen relaties stuk en hoe kom ik uit die cirkel? 

Nicole heeft mij hierin meer zelfvertrouwen gegeven door haar eerlijke, heldere en rustige manier van inzichten geven.

Door mij handvatten te geven maar ook zeker wel de spiegel voor te houden. Dat ik wel op mijzelf mag vertrouwen, dat ik naar mijn eigen gevoel mag luisteren en er zeker wel mag zijn. 

Door het wandelen voelen de sessies ongedwongen en ontspannen. En omdat je elke sessie met doelen en opdrachten afsluit ben je er thuis ook bewust mee bezig. “

“Nicole bedankt voor het vertrouwen dat je mij gaf, dat ik geheel mijzelf mocht en kon zijn in elke sessie.”

Ilona Hoffman, 40 jaar, Groningen

“Ik ging op zoek naar een coach omdat ik de balans in m’n leven kwijt was op meerdere vlakken, zoals op relatiegebied en op werkgebied. 

Ik had mezelf al regelmatig de vraag gesteld: Is dit het nou? Is dit mijn leven? 

Ik twijfelde heel erg aan het bedrag dat ik er aan uit moest geven, maar onder andere de kennismaking trok me over de streep. Daarin ervaarde ik namelijk ook hoe fijn het was dat we lekker naar buiten gingen en het gaf me direct het gevoel dat ik hiermee verder kon komen.

De coaching gaf me weer nieuwe levensenergie, levenskracht. Het gaf me weer zin om verder te gaan. En dat was eigenlijk na elk gesprek dat ik met jou had gehad. Je had me dan eigenlijk weer een beetje ‘door elkaar gerammeld’. Even weer de focus erop. Ik kon ook alles tegen je zeggen, niks was te gek. En daardoor kreeg ik steeds weer nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan.

Ik sta nu gewoon weer midden in het leven en ik haal er weer plezier uit. Ik lach weer met de kinderen. Dat zei mijn zoon laatst ook: Mama lacht weer! Het is mooi dat de buitenwereld en dat mijn gezin inziet dat die coaching mij heeft veranderd.

Je gaf me nieuwe inzichten en die gaven me weer hoop dat het allemaal goed zou komen en je gaf me vertrouwen dat ik zelf heel veel kan. Jij liet me dat allemaal inzien!

De grootste verandering in mijn dagelijkse leven is de energie die er weer is, de positieve vibe. Ik heb nu gewoon weer de flow, met alle verplichtingen die ik heb als moeder zijnde, besef ik weer dat ik dingen voor mezelf mag doen. En dat ik ook dingen fout mag doen. Maar dat ik ook naar mezelf kan kijken en kan zeggen van hé: dat was niet handig dat je dat zo deed de volgende keer zou je dat iets anders kunnen doen. 

As je dan kijkt naar een jaar terug waar ik toen stond en waar ik nu sta! Mensen zeggen het nu ook tegen me: “Je ziet er gelukkig en gezond uit!” Dat zijn allemaal dingen waarvan ik denk: Hé, het valt op, het wordt gezien.

Ik zou een wandelcoachingstraject met jou dan ook echt aanraden omdat ik jou gewoon een heel prettig, rustig en lief persoon vind en omdat jij het beste uit de mensen haalt door ze zelf te laten nadenken en praten.”

Jorieke Schipper, Assen

“Ik moet zeggen dat ik dit echt de perfecte combi vind, wandelen en praten.
Het sprak me meteen aan maar ik had van tevoren niet verwacht dat ik het zo fijn zou vinden!”

Marloes, Muntendam

“Veel van mijn vraagstelling tijdens mijn coachingstraject ging over: wat helpt mij naar de volgende stap?

Op mijn reis met Nicole, kwam ik tegen dat er toch veel winst bij mezelf te halen is.

Door het concreet maken van een actieplan en gebruik makend van onder andere NLP kwam ik stapje voor stapje verder. Nicole luisterde goed en stelde me de juiste vragen.

Doordat ik diep in mezelf moest graven naar antwoorden was het gevoel soms overweldigend. Doordat Nicole me steeds de hand reikte, kwam ik met haar hulp en begeleiding verder dan ik uit mezelf ooit gekomen ben.”

Luuk Mooibroek, 40 jaar, Groningen

Ik ben altijd iemand geweest die dingen graag goed doet, en ook graag andere mensen tevreden houdt. Dat betekende voor mij dat ik altijd alles voor andere mensen probeerde te doen, ik kon dus ook slecht ‘nee’ zeggen. En dat ik hoge eisen aan mezelf stelde. Op zich ging dat lange tijd prima.

Je hoorde me wel altijd zeggen “ik heb het druk” en “ik ben moe”. Toen ik bijna 2 jaar geleden moeder werd, ging ik op de oude voet verder. Alleen werd al vrij snel duidelijk dat dat niet meer haalbaar was, want de zorg voor het kleine wezentje en de korte nachten breken je dan al snel op.

Toen ik bij Nicole begon, was ik hier dus een beetje klaar mee. Ik wilde graag weer meer energie hebben! We hebben samen gekeken naar hoe ik het beste mijn dag/week kan inrichten. Nicole werkt daarbij heel praktisch, door te kijken naar hoe de situatie is en welke stapjes je kunt/wilt zetten om dat te veranderen.
Vooral kleine stapjes zodat het niet als een te grote verandering voelt maar sneller een gewoonte wordt.
Ze stelt daarbij ook kritische vragen waardoor je gaat nadenken over waarom je iets doet en stel je vindt dat toch niet zo prettig, wat je daaraan zou kunnen doen.

Ik maak nu steeds een afweging of ik de dingen die ik wil doen wel echt leuk vind en of het binnen mijn energieniveau past. Ik moet daarbij erg wennen aan het soms ‘nee’ zeggen, maar weet je? Dat vinden anderen helemaal niet zo erg als ik dat altijd in mijn hoofd had bedacht!

Het traject met Nicole is nu afgelopen, en ik kan zeggen dat ik er veel aan heb gehad. Ik ben dus erg blij dat ik het heb gedaan!

Esther, 36 jaar, Nieuwegein

In mijn zoektocht naar meer rust in mijn werk/leven en met name de rust in de communicatie intern in ons team heb ik Nicole leren kennen.

De grootste winst uit onze gesprekken heb ik gehaald door er achter te komen dat het belangrijk is te weten wat je gesprekspartner beweegt en / of (on ) gelukkig maakt. Alleen door je in te leven krijg je het maximale terug en komen de personen op de juiste plaats in je team terecht.

We hebben bij ons bedrijf nu inmiddels 26 voortgangsgesprekken gehad en moet zeggen dat deze handvatten mij enorm geholpen hebben. In deze Corona periode een best uitdagende investering in je team.

Bij ons resulteerde het in een duidelijkere inhoudelijk diepere persoonlijke communicatie en na uitvoering van de actiepunten, uiteindelijk een hechter team. Op een tegel zou het er zo uitzien ‘’Stop met praten en begin met luisteren’’ ien’t Grunnegers.. ‘’Nait lull’n mor luustern’’ (;

Nicole, dank voor deze handvatten en luisterend oor!

Wim Kwant, 51 jaar, Winsum

“Ik was zo superblij na ons gesprek vanmiddag! Na ons gesprek over blokkades in mijn werk worstelde ik nog even en op een gegeven moment kwam ik in zo’n flow, dat het voelde alsof ik uit elkaar kon spatten van inspiratie!”

Irene, 36 jaar, Amsterdam

“Ik heb Nicole ervaren als een professionele coach bij wie ik me veilig voelde. Zij heeft mij goed verder op weg geholpen in mijn bewustwordingsproces van ondermijnende overtuigingen waarin kwetsbaarheid door mij vaak gezien werd als zwakheid en er niet echt mocht zijn.

Gedurende de sessies heeft Nicole mij geholpen om in te zien hoeveel impact zo’n negatieve overtuiging kan hebben op je eigen houding en dus ook op alle (belangrijke) relaties in je leven.

Ze heeft me geholpen bij het zetten van de benodigde stappen om minder te oordelen en meer openheid te tonen, om op die manier meer verdieping te vinden in de relaties met mensen om me heen.

Daardoor voel ik me nu positiever en ben ik inmiddels beter in staat om bespreekbaar te maken wat bij mij speelt in plaats van aannames te doen die vaak niet blijken te kloppen.”
Christina, 59 jaar, Noord-Brabant

“Met veel warmte en goede vragen heeft Nicole mij geholpen.

Door de coaching ik weer grip op mijn gevoel, mijn keuzes en wat ik wil.

Het heeft mij al met al heel veel gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Esmé, 35 jaar, Groningen

Copyright: 2021 - Nicole Hermans

Adres: Berkenweg 1, Zuidlaren

Is dit hoe je oud wilt worden?

Mis jij ontspanning? Tijd voor jezelf? Focus? Aandacht voor je partner of je gezin?

En voel je je daar schuldig over?

Doe het vanaf vandaag anders!

Download gratis 14 tips voor een goede work life balance. Zowel voor ondernemers als werknemers.

- Grijp je kans om weer plezier, rust, ontspanning en focus in je leven te brengen.

- Krijg weer grip op jouw agenda en jouw tijd.

- Met kleine & haalbare stapjes. 

- Kies de tips die bij jou passen.

Nicole Hermans Personal Life Coaching

Ja hoor. Ze komen naar je toe!